…pe birou

February 27th, 2008

Tot zic ca scriu de cateva zile despre faptul ca ma asteapta 6 saptamani nebune. Voi lansa doua proiecte noi, bookblog a trecut de ceva timp de un nou prag iar chestia asta vine la pachet cu nevoia de adaptare si obligatia de a lua decizii “responsabile” (hai, definiti asta!) si, mai ales, am de infruntat niste frici, ceea ce imi dozeaza activitatea cu adrenalina si zambete ironice, plus frecvente incercari de a suprima pe cat posibil tot ceea ce pare a avea o solutie logica.

Pe de alta parte, vremea de afara pare sa fie de acord cu mine ca lucrurile vor fi okay si ca, indiferent de unde incepem sa numaram, fiecare dintre noi are o singura viata. Si, apropo de postul precedent, poate ca merita ca din cand in cand sa iti bagi picioarele in tot ceea ce este result-oriented, on-target si sa faci doar ceea ce ai chef sa faci, fix atunci cand ai chef sa faci, sfidandu-te pe tine si creand premisele unui proces de constiinta ce se anunta a fi chinuitor de dur.

Avem o frana comuna: ne e prea frica de esecuri, fiindca tot felul de tipi ne invata ca a avea succes e tot ceea ce conteaza, fara a ne aminti ca succesul poate fi definit in mod realist doar ca antonim al esecului. Iar acum, pentru a da putina greutate celor spuse mai sus si a scapa de privirile ce m-ar putea acuza de superficialitate voi chema in ajutor un, un, un…personaj fictiv! :)

“Even the biggest failure, even the worst, most intractable mistake beats the hell out of never trying.” Grey’s Anatomy

Pentru azi si maine am o agenda atat de plina incat, daca ar fi o zi obisnuita, m-as intreba daca sa imi descurc firul de la casti pe drumul catre metrou sau in timp ce casierita se cauta de rest pentru cei 3 ron pe care tocmai i-a primit. Daca ar fi o zi obisnuita as folosi tehnici de auto-motivare, as accelera tot ceea ce fac si as incerca sa gasesc solutii rapide pe care in mod normal sunt prea ocupat sa le vad.

Oamenii responsabili nu procrastineaza, ei inteleg ca trebuie sa ramana focusati si sa se concentreze pe obiective, sa nege nebuniile de moment si sa anuleze tentatiile si sursele de “zgomot” care ii distrag. Oamenii responsabili se iau prea in serios uneori.

Am plecat in parc sa citesc. Puteti incerca sa ma deranjati, las ambele telefoane deschise

Tagged ,

§ 0 Responses to …pe birou"

 • candid says:

  Ce ai citit? Sunt convins ca nu ai scapta de zgomotul si furia orasului :)

 • gia says:

  “Obstacolele sunt acele lucruri groaznice pe care le vezi atunci cand iti iei ochii de la telul tau” (H. Ford) :)

 • Alexandru ILIE says:

  Eu nu am reusit sa profit de vremea frumoasa si sa merg in parc sa citesc sau sa dau o tura cu bicicleta… :(

 • Andrei Rosca says:

  “Waffen SS” am citit. :)

 • Mihnea says:

  Nu te-a prins nimeni cu cartea in mana? Poate te vedem la carteadingeanta.com ….

 • candid says:

  SI eu care te credeam mai romantic, ma gandeam la un Faulkner sau poate chiar un mistic Kazantzakis, noa, oricum, bine ca te-ai bucurat de soare!

 • Szerena says:

  Daca ai avut timp sa citesti in parc, probabil nu ai avut totusi o agenda asa plina. :) ;)

 • Andrei Rosca says:

  Szerena, inca imi permit evadari d’astea. E unul dintre motivele pentru care imi place atat de mult ceea ce fac si (zic ca) nu m-as angaja niciodata.

 • Szerena says:

  @Andrei De fapt am o maaaaare dorinta, sa pot si eu sa ma duc in parc daca asa vreau si atunci cand vreau. Pur si simplu. :) In prezent sunt inca lucruri care nu imi permit acest lucru… dar cred totusi ca sunt pe drumul cel bun … ;)

 • Andrei Rosca says:

  Pai daca te pot ajuta in vreun fel imi spui :)

 • Szerena says:

  @Andrei Cred ca voi cauta si gasi “on my own” rezolvarea…. asa cum fac de obicei cu toate…. :) Oricum mersi de oferta! :)

 • Rafaela says:

  Sunt curioasa sa vad ce carte citesti in prezent, so, iti dau mai departe leapsa pe care am primit-o :D
  Luaţi cartea care este cea mai apropiată de voi în acest moment, deschideţi la pagina 123, şi transcrieţi pe blog frazele 2-5 :D

 • Andrei Rosca says:

  Rafaela, iti multumesc ca te-ai gandit la mine, stiu ca ma injuri :), insa am scris la un moment dat ca nu mai primesc nicio leapsa. Tocmai termin de citit “Waffen SS” si ma voi apuca de “Geniu in marketing – Peter Fisk”.

 • Rafaela says:

  @Andrei Rosca: nu te injur:) nu stiam ca nu mai primesti leapsa, din acest motiv ti-am dat-o( mea culpa). Thanx for letting me know what you are reading:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *