Ordine desavarsita :)

January 26th, 2007

Sunt o persoana extrem de ordonata si organizata in ceea ce tine de munca mea, indiferent ca sunt proiecte care aduc bani sau proiecte care pierd bani :)

Insa, in restul activitatilor mi-am dat seama ca am o problema: sunt destul de dezordonat. M-am gandit destul de mult ca sa imi dau seama de ce se intampla asta. Cred ca a pune telefonul mobil pe tastatura calculatorului de langa mine este mai usor decat a il aseza pe masa si, mai ales, “costa” mai putin timp. Probabil ca in obsesia mea de a economisi fiecare secunda las multe lucruri pe unde se nimereste.

Ascultam zilele trecute, pentru a treia oara! niste inregistrari despre time management (care atinge si alte laturi ce tin de organizare) din care nu credeam ca mai pot invata ceva. Ei bine, am gresit! Cea mai tare chestie pe care am retinut-o din acea inregistrare era urmatoarea regula de baza: atunci cand te trezesti ca ai un obiect in mana “the question is not where you put it. It’s where you find it!” Telefonul mobil, cheile, tricoul pe care tocmai l-am dat jos etc. Am mai facut ceva conexiuni si mi-am dat seama ca demult nu am mai vazut ordine in camera in care stau. Chiar si desktop-ul arata jalnic. De fapt, in tot calculatorul exista un singur director in care e ordine desavarsita: WORK.

M-am hotarat sa schimb asta acum o saptamana. Si cred ca am reusit. Chiar imi place. E mai aerisit si imi da o stare de bine, mai ales fiindca imi dau seama ca am mai schimbat ceva in doar o saptamana. Mi-am propus sa devin cea mai ordonata persoana pe care o cunosc. Cineva ma intreba, in gluma, de ce nu “cea mai ordonata persoana din lume”? Simplu. Fiindca nu as putea sa verific niciodata daca am reusit. Dar asa pot.

De ce scriu asta pe blog? Uite de asta (tehnica zidului construit in spate). Ca sa ma asigur ca raman la nivelul la care sunt acum.

Tagged

§ 0 Responses to Ordine desavarsita :)"

 • vlad says:

  Eu ma consider o persoana destul de ordonata, avand in vedere ca stau intr-o camera cu o fata ;))
  Ordine pe computer? http://www.youtube.com/watch?v=M0ODskdEPnQ
  Nu intreba de numele iconitelor si cum se vor deschide :) e doar un prototip.
  Si daca n-ai spatiu sa-ti faci ordine in computer… ia-ti 4 (patru) desktopuri de la linux ;)) http://www.youtube.com/watch?v=Cz_2vKq5cZk si cu touchscreen: http://www.youtube.com/watch?v=Yx9FgLr9oTk

 • de_ce says:

  cred ca e vorba de ordinea/curatenia de primavara.. si eu mi-am facut curat prin camera, pe desktop si prin calculator de curand… am scos 4GB din sters dubluri de poze, muzici si chestii nefolositoare si/sau uitate :)

 • Arhi says:

  Da, cred ca ne-a prins pe toti. Pe dece mai tare, ca alucrat doua teme deja:))

 • Ando says:

  ..mi se pare interesant ce citesc ..sunt multe de invatzat ..dar m-am saturat sa tot invat de la altii ce sa fac ..sa ascult pareri ..sa traiesc numai in mintea mea..trebuie sa fac ceva ..sa gasesc drumul ..sa ies odata din starea asta ..sa reusesc si eu sa fac ceva sa se vada ,sa ajut pe cineva ..sau macar pe mine ..simt ca pierd vremea degeaba si e timpul sa fac ceva util
  ……….ma duc sa mi cumpar tigari..o sa las chistoacele in scrumiera sa vada colegii ca am fost si eu p aici..poate apare ceva interesant in drumul meu spre magazin ..

 • Andrei Rosca says:

  Ce te opreste, Ando? Fa ceva! Ajuta pe cineva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *