Offline spam

January 21st, 2007

Citeam astazi pe unele bloguri despre Jeffery Goodin, prima persoana condamnata pentru Spam: 101 ani de inchisoare! O fi bine? Eu zic ca da. Nu mi se pare exagerat mai ales fiindca a fost vorba de o situatie ceva mai complicata. Nu a fost DOAR spam.

Urasc spammerii? Da! Ma enerveaza sa imi gasesc Inbox-ul casutei de mail plin de tot felul de porcarii. Dar stiti ce urasc mai mult decat asta? Sa imi gasesc cutia postala din scara blocului plina de Spam. Spam de la Cora, Carrefour, Kaufland si restul “profesionistilor in direct marketing” din Romania.

Acum, nu stiu exact cine este de vina pentru asta, dar i-as cam da in judecata. Macar pe unul. Stie cineva daca exista o lege impotriva spam-ului de genul asta, in Romania? Mi se pare absurd sa existe pentru internet si, totusi, sa nu ai dreptul de a avea cutia postala goala!

Astept cu nerabdare momentul in care nu va mai trebui sa arunc doua kilograme de astfel de cataloage la cos, doar ca sa imi pot gasi factura la mobil. Momentul in care vor invata si desteptii astia ca mailurile (sau “materialele publicitare”) nesolicitate se cheama Spam. Permission marketing va spune ceva? Cred ca nu.

Tagged

§ 0 Responses to Offline spam"

 • Blu3 says:

  “Permission marketing” – bine punctat Andrei, eu recomand celor de la firme ca sa nu aiba probleme cu legea, care nu se aplica inca[daca o exista], sa recomande altor firme de marketing cursul gratuit al lui Ionut dedicat acestei probleme si bonus il primesc si ei

 • Woodisor says:

  Urasc spamurile! si asta nu ar fi o problema… dar ce faci cu “spamurile” care nu sunt doar publicitare? ce faci cu mesajele de genul you just won 1 million dollars, etc…
  da, poate ar trebui sa se ia in considerare crearea si unor legi pentru protectia “consumatorului” de internet.

 • Nenorocitu says:

  Pana or auzi si astia de “Permission marketing” sau de Seth Godin am si eu cu ce sa ma incalzesc iarna asta. :P Sau poate ca or fi auzi si pur si simplu nu le pasa.

 • mihai says:

  Spam offline exista in strainatate si este uneori apreciat. De exemplu, din cunostintele mele (nu stiu daca este adevarat), multi nemti asa isi fac cumparaturile. In Anglia, cutia postala a gazdei era umpluta dimineata cu tot felul de rahaturi (pentru mine, cel putin), insa ea isi lua timpul necesar si se uita peste ele.

  Nici eu nu suport casutele mele postale (offline si online) sa fie pline, dar nu ii pot acuza. Apoi mai este un tip de spam, cel facut de societatile de asigurari, alea de te suna la doua saptamani si te invita sa iti faci asigurare.

  Eu as pune la spam si reclamele de iti umplu ecranul browserului si au buton de close nefunctional. Pana la urma si ala e tot un spam, numai ca nu implica existenta unei cutii postale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *