Odata ce intelegem cat de puternica e mintea noastra totul se schimba

June 15th, 2011

Se schimba modul in care te raportezi la lume, fiindca intelegi ca tu o construiesti. Se schimba modul in care iti alegi prietenii si rapiditatea cu care ii acuzi de lucruri. Fiindca intelegi ca oamenii din jurul tau functioneaza, in mare masura, ca o oglinda a ta. Cu cat sunt mai multi cei care nu iti plac, cu atat exista sanse mai mari ca vinovatul sa fii tu.

Cand intelegi cat de puternica e mintea ta, realizezi ca e normal sa iti fie frica din cand in cand si ca este la fel de normal sa lupti cu chestia asta fiindca asta te face sa evoluezi si fiindca, da, mintea ta chiar poate sa depaseasca orice bariera. Intelegi ca bullshit-urile alea americane cu “poti sa fii orice vrei sa fii, poti sa faci orice vrei sa faci” chiar functioneaza in 99% din cazuri si, cu foarte mici exceptii, viata pe care o ai e rezultatul deciziilor pe care le-ai luat. Sau pe care ai ales sa nu le iei, fiindca ti-a fost frica.

Tagged , ,

§ 15 Responses to Odata ce intelegem cat de puternica e mintea noastra totul se schimba"

 • catalina says:

  noi nu construim nimic si nu suntem nimic fara Dumnezeu. El face tot si toate. Nu am putea nici sa respiram doar prin puterea mintii noastre.

 • […] Textul publicat de Andrei Roșca azi, pe blogul lui, cu partea cea mai marcantă pentru mine: Fiindca intelegi ca oamenii din jurul tau functioneaza, […]

 • Tu esti insurat? :)

 • goran says:

  foarte adevarat. e vorba de NLP?

 • Andrei Rosca says:

  Cristian: nu-s si nici n-am de gand sa o fac zilele astea. :) De ce?

  Goran: nu numai despre NLP. E vorba despre a fi om.

 • @Andrei Fiindca restul de 1% din cazuri pot deveni deosebit de relevante. La o a treia recitire, cred ca e valabil ceea ce spui tu aici.

  Numai ca sunt situatii in care puterea mintii consta in aceea de a se ignora, de a se da la o parte. Asta in cazul in care nu ai definitie mai extinsa pentru ‘minte’. Istoric, prin minte/nous nu s-a inteles mereu acelasi lucru.

 • Andrei Rosca says:

  Da, sunt foarte de acord cu tine. Uneori, cea mai buna chestie pe care o putem face este sa nu gandim.

 • Si eu sunt de aceeasi parere, in sensul ca fiecare isi construieste propria realitate in care totul este adevarat pentru el, iar felul in care ii percepi pe cei din jur este doar o reflexie a ta. Ma bucur ca ai pus punctul pe i cu acest post.

 • Ziborianul says:

  Imi place cum scrii. Ai perfecta dreptate, pentru ca gandurile devin lucruri.
  In textul asta se vede ca esti preocupat atat de NLP, inteligenta emotionala, Reiki, cat si de o anumita abordare personala si rationala a celor citite.
  Voi reveni cu placere pe blogul tau.

 • […] Andrei Roșca – pentru că e omul care a știut în ce să-și transforme timpul mort. Pentru că este exemplul clar de antreprenor de succes, pentru că a plecat din cartier către treapta aia de sus. Pentru că știe de unde a plecat și sper să nu uite niciodată. […]

 • Anca says:

  Sunt perfect de acord cu tine. Ce frumos ar fi, ca fiecare om sa constientizeze cata putere are de fapt asupra propriei sale vieti si a realitatii pe care de fapt el o construieste!
  Unele persoane isi dau seama de asta mai devreme, altele mai tarziu si altele niciodata.

 • Ernest says:

  Nu-mi place sa cred sau sau accept ca americanii fac si lucruri utile, insa chiar e adevarat. Poti fi ceea ce vrei daca-ti doresti pana la capat. Reusesti daca accepti din start ca vei si castiga. Tine de tine si vointa.

 • IoanaZix says:

  Ceea ce gresim noi in majoritatea cazurilor este faptul ca desi ar trebui sa luam in calcul lururile bune de cele mai mute ori le luam exact pe cele rele. Asta este datorita subconstientului nostru care construieste o lume in care in mare parte se raporteaza la increderea in sine si vointele, atentia, gandirea noastra. Dar suntem oameni si cum ai spus si tu in ultimul articol,nu putem sa le facem pe toate, si e ok.

 • […] Rosca spunea ca “odata ce intelegem cat de puternica e mintea noastra totul se schimba“. In Inception mintea formeaza realitatea in care traiesti. In rest, de film ati auzit cu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *