Nu probleme! Nevoi nesatisfacute.

February 12th, 2007

1. Ma enervau groaznic oamenii care se gandeau cum sa plece mai repede din tara si care spuneau ca in Romania nu se poate face nimic, oricat de bun ai fi. Nu se mai intampla. De ceva timp, cand o aud pe asta cu “ce sa faci in Romania? totul merge pe dos; nu se poate face nimic daca esti corect; doar cei care fura traiesc decent” nu pot decat sa zambesc.

Habar n-aveti cate se pot face in Romania! Romania nu e neaparat o tara cu probleme (desi exista o gramada), ci o tara cu nevoi. Nu e neaparat o tara cu o economie precara, ci o tara cu capacitatea de a se dezvolta foarte mult. Faptul ca serviciile sunt proaste nu inseamna nimic altceva decat ca, intrand pe piata respectiva, poti sa te descurci extraordinar de bine cu efort mult mai putin decat daca ai fi avut concurenta adevarata. Tine doar de modul in care vrei sa vezi lucrurile.

2. Atunci cand dau de o problema ceva mai greu de rezolvat, unii oameni incearca sa schimbe premisele asteptandu-se ca totul sa fie okay in momentul in care problema e rezolvata. Ce nu e bine aici? Pai, simplu! In momentul in care schimbi premisele ai deja o alta problema (cu alte date). Daca reusesti sa o rezolvi, sigur ca e o chestie buna. Dar cred ca n-ar trebui uitat faptul ca problema numarul 1 inca exista, chiar daca tu ai ales sa o ignori.

Tagged ,

§ 0 Responses to Nu probleme! Nevoi nesatisfacute."

 • Mihaï says:

  cei pe care ii stiu eu nu pleaca atat din cauza saraciei economice cat din cauza nesatisfacerii nevoilor de catre administratia publica

 • Mihaï says:

  exemplific cu asteptari nesatisfacute de impartialitate din partea justitiei

 • mihai says:

  Andrei, uita-te la gradinita politicienilor si vezi cum se cearta. Observa cum un ministru (sa ma ierte alte persoane) cretin distruge practic piata de automobile second-hand.

  Atat timp cat vrei sa faci ceva, faci oriunde: si aici, si in Germania si in America. Insa alte state au capacitate administrativa si au o democratie bine pusa la punct (mhm, legile sunt respectate).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *