Nu exista pustiu

October 1st, 2006

Sa astepti oricat. Sa astepti orice. Sa nu-ti amintesti in schimb orice. Nu sunt bune decat amintirile care te ajuta sa traiesti in prezent. Sa nu numeri zilele. Sa nu uiti ca orice asteptare e provizorie chiar daca dureaza toata viata.

Repeta ca nu exista pustiu. Exista doar incapacitatea noastra de a umple golul din care traim.

– O. Paler

Am bold-uit partea care, dupa mine, este cea mai importanta. Sper sa o citeasca toti cei care invinuiesc pe altii pentru faptul ca ei se simt singuri.

Tagged ,

§ 0 Responses to Nu exista pustiu"

 • DeviL says:

  mi se pare o absurditate sa invinuesti pe altcineva pentru “singuratatea ta”… noi suntem responsabili pentru tot ce ni se intampla.. noi alegem daca avem sau nu prieteni/iubiti… “Cum iti asterni asa dormi”.

 • Andrei Rosca says:

  si totusi se intampla, Marius

 • sunhunter says:

  de fapt, Paler reia ceea ce hermeneutica secolului XX a spus-o cu alte cuvinte: neantul este o carenta de semnificare:)
  Oricum, este una din cele mai bune si mai puternice idei.

 • Sorin says:

  Scuze celor care il citesc pe Paler cu buna credinta. Poate sunt subiectiv.
  Singuratatea lui Paler e determinata de faptul ca se considera superior fata de prostimea care il apreciaza sau nu. Vrea doar apreciere si buna stare.
  Nu cred ca varsta inaintata ii scuza carentele de caracter, doar pentru ca este inzestrat cu inteligenta si condei.
  Regret ca nu pot separa unele texte remarcabile pe care le-a scris Paler de scopurile meschine care l-au dirijat toata viata.
  Mie mi se pare ca tot ce a facut si ce face Paler azi este o negustorie necinstita.
  In ’90, nomenclaturistul Paler, fost membru al CC al PCR si fost redactor sef al Romaniei Libere, calator prin occident datorita simpatiei lui Ceausescu, a devenit antinomenclaturist. Talentul de condeier i-a permis sa devina formator de opinie. A facut-o in interes propriu.
  Azi este platit de Dan Voiculescu pentru campania antibasescu. O face pe bani buni, in fiecare miercuri, varsand venin catre tinta comandata (nu tinta ma preocupa).
  Paler se considera un elitist precum Ortega y Gasset. Nu este decat un om pe care il mana propriul interes si antipatia viscerala fata de omul de rand.
  Alfred Nobel a ajuns, la batranete, la concluzia ca a gresit fata de omenire.
  Paler este, la 80 de ani, la fel de meschin ca in tinerete.
  Nu-l pot aseza pe acelasi soclu cu raposatul Petre Tutea sau cu boierul Neagu Djuvara.
  Inca o data scuze pentru off topic.

 • Andrei Rosca says:

  Sorin, e posibil sa ai dreptate. Eu insa nu idolatrizez un om ci apreciez ceea ce a scris. Poate ca nu sunt de acord cu “politica” lui Paler dar asta nu ma opreste sa ii devorez cartile. Exact in aceeasi situatie sunt si in ceea ce il priveste pe Adrian Paunescu. Ca om, stiu ca a facut greseli, si daca mi-ar pasa de politica chiar si 1% probabil ca l-as uri fiindca face parte din PSD. Totusi, mi se pare de departe cel mai valoros poet in viata si unul dintre cei mai mari poeti pe care i-a avut Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *