Nu exista “bloggeri vs jurnalisti”

July 4th, 2007

Am participat astazi la o dezbatere organizata de AsociaÅ£ia Consumatorilor de Media pe tema: “Bloggeri vs Jurnalisti”. Ma asteptam la altceva. Daca stiam cate camere si aparate foto sunt pe acolo in mod cert nu participam. Oricum, dezbaterea a fost okay desi usor off-topic pe alocuri. Repet aici ideea pentru care am si participat la dezbatere:

NU EXISTA ideea de “bloggeri vs jurnalisti”. Exista 3-4 jurnalisti care injura 3-4 bloggeri si invers. Apropo, jurnalistii si bloggeri au o calitate comuna: sunt oameni. Si oamenii se mai si injura din cand in cand din cauza orgoliilor, banilor sau pur si simplu fiindca nu se plac. Dar de aici pana la a imagina o lupta intre cele doua “armate” e cale lunga. Mai ales ca niciuna nu are conducator si, prin natura lor, nici nu vor avea vreodata. Bloggeri vs jurnalisti exista doar in mintea unora.

Au mai participat Victor Ciutacu, Dan Constantin (senior editor JN), Vlad Iorga, Brăduţ Ulmanu , Piticu, Cristian Greger, Adrian Cristea, Iulian si, pe undeva prin spate Zoso si Alex Mihăileanu. Sper sa nu fi uitat pe nimeni.

Tagged

§ 16 Responses to Nu exista “bloggeri vs jurnalisti”"

 • […] Dezbaterea Bloggeri vs. JurnaliÅŸti – checked. 4 07 2007 Am fost ÅŸi eu la dezbaterea de astăzi din Club A organizată de AsociaÅ£ia Consumatorilor de Media – “Bloggeri vs. JurnaliÅŸti” ÅŸi e de datoria mea de blogger să revin cu impresii. InvitaÅ£ii (în afară de mine) au fost de calibru (BrăduÅ£ Ulmanu, Dan Constantin, Victor Ciutacu, Cristian Greger, Vlad Iorga, Andrei RoÅŸca, Piticu, Adrian Cristea ÅŸi Zoso – în public) , însă o dezbatere Å£inută cu 8-9 invitaÅ£i este o idee sortită eÅŸecului din start. Interactivitatea cu publicul a fost aproape de zero ÅŸi nu cred că toÅ£i invitaÅ£ii au apucat să spună tot ce doreau. De exemplu, eu. După cum bine a punctat deja Andrei în ultimul său post, cât ÅŸi Adrian Cristea în timpul dezbaterii, ideea de “bloggeri vs. jurnaliÅŸti” în sine este o fabulă. […]

 • artistu says:

  Si mai poti adauga la titlu… Exista doar orgolii si egoisme prostesti, din partea unora si a altora, care opresc comunicarea.

 • mihai says:

  Mai greu cu maturizarea asta. Ma mir ca nu s-au luat la bataie cele doua tabere ce revendica statutul de blogosfera. Si cand ma gandesc ca unii au peste 30 de ani si se comporta ca la 15… deja ma ia cu groaza.

  Apropo, din legile copilariei: “daca eu am gasit ceva, e al meu”.

 • artistu says:

  Nope… expresia exacta era:
  CE-AM GASIT AL MEU SA FIEEE !!!
  :))

 • Andrei Rosca says:

  Mersi, Catalin :)

 • manuelaerate says:

  dar BOGGING VS. JURNALISM exista? eu tot ma gandesc la lucrarea mea:)

 • Andrei Rosca says:

  Nope. Sau cel putin eu nu cred. Exista avantaje ale fiecarei platforme de comunicare si atat. Ziarul e o platforma, blogul e o alta platforma, fiecare cu reguli, avantaje si dezavantaje dar in spatele ambelor platforme se afla oameni.

 • manuela says:

  pai in concluzie blogerii pot fi considerati jurnalisti adevarati?…o clipa mi-a trecut prin minte termenul “jurnalisti” s-ar putea referi la cei ce tin un jurnal (propriu):)

 • Andrei Rosca says:

  manuela, si bloggerii si jurnalistii sunt oameni. Daca un om foloseste blogul pt a se exprima ii putem zice si blogger. Daca foloseste ziarul ii spunem ziarist sau jurnalist.

  Daca un jurnalist scrie in ziar dar scrie si pe un blog poate fi si una si alta.

 • manuela says:

  nu prea ma gandisem la comparatia asta inainte….totusi cred ca nu putem limita 2 fenomene cum sunt bloggingul si jurnalismul la platforma pe care se desfasoara…sunt 2 fenomene cu dimensiuni mai complexe.

 • manuela says:

  toti suntem oameni la urma urmei, dar nu ne ocupam cu aceleasi lucruri si nu facem lucrurle la fel….

 • Andrei Rosca says:

  E adevarat ca nu ne ocupam cu aceleasi lucruri dar nici nu cred ca trebuie facuta o delimitare atat de stricta. Pana la urma, nu suntem bucatari cand facem omleta, femei de serviciu cand spalam pe jos in baie sau electricieni cand schimbam becul la veioza.

 • manuela says:

  pai tot nu mi-e clar in ce sens e folosit “vs” aici, folosit in sensul rapidisti vs stelisti sau ceva e genul manageri vs lideri?

 • manuela says:

  pai tot nu mi-e clar in ce sens e folosit “vs” aici, folosit ca in rapidisti vs stelisti sau ceva de genul manageri vs lideri?

 • Andrei Rosca says:

  manuela: imi pare rau dar nu iti pot nici eu explica in ce sens e folosit. Asa cum am spus, eu nu cred intr-un conflict. Se pot face comparatii in care sa analizam avantaje si dezavantaje ale unei persoane care scrie intr-un ziar fata de una care scrie pe blog sau invers…dar atat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *