Neconditionat.

September 10th, 2007

La Alin am gasit astazi un citat genial:

Daca ai succes, castigi falsi prieteni si inamici adevarati. Indrazneste totusi sa ai succes.
Daca faci bine, multi te vor acuza de egoism, prefacatorie ori castiguri ascunse. Fa bine, oricum.
Onestitatea si spiritul direct te vor face vulnerabil. Nu renunta la ele, orice ar fi.
Lucrurile pentru care ai pierdut ani intregi sa le construiesti pot fi distruse peste noapte. Cladeste, fara sa te sperii.
Da-i lumii cat de mult poti si o sa primesti in schimb un sut in gura. Daruieste-te lumii. Neconditionat.
– Maica Tereza

Subliniez eu cuvintele pe care le consider importante: indrazneste, cladeste, daruieste-te, oricum, orice ar fi, fara sa te sperii, neconditionat.

Incredibil in cat de multe din cele de mai sus ma regasesc. La fel de incredibil e si cat de usor ne calmam firea razvratita atunci cand realizam ca sunt sau au mai fost si altii in situatia in care noi credem ca ne aflam. Increderea in faptul ca cineva ne-ar putea sau ne-ar fi putut intelege situatia ne ajuta sa mergem inainte si sa suportam cu stoicism acuzele, palmele si suturile pe care ei, spectatorii frustrati ai unei reprezentatii de care chiar si ei se simt nedemni, nu ezita sa le aplice cu fiecare ocazie.

Hai sa nu uitam ca, in timp ce unii stau pe margine si arunca cu pietre, altii s-ar putea sa le fi gasit alte intrebuintari si sa construiasca cetati. Si inca ceva: daca celor care construiesc nu li s-ar parea ca aruncatorii de pietre sunt niste fiinte banale si patetice, cu absolut niciun scop in viata asta, probabil ca ar mai da si ei drumul la cate o piatra din turn, din cand in cand, just for fun si, cine stie, poate ca de sus in jos piatra ar lovi mai tare.

Tagged , ,

§ 7 Responses to Neconditionat."

 • radu says:

  Te-ai gandit ca poti fi un adevarat lider spiritual al Noii Drepte, cu textele astea? :D Glumesc, bineinteles…

 • Andrei Rosca says:

  am sa te ignor, radu :)
  am ceva de construit :)

 • nebulosa says:

  Cred ca cei care incearca sa constuiasca cetati merita toata admiratia si respectul, pentru ca uneori se lupta cu morile de vant, asa cum o facea Don Quijote.Si totusi o facea.De ce? Poate ca…… era singurul in stare sa vada ceea ce altii nu erau in stare sa vada. :)

 • Carina says:

  Frumoasa comparatia cu Don Quijote :)

 • Bogdan says:

  Sunt recunoscute talentul si mentalitatea romanului de a critica, de a arunca cu noroi si mai ales de a lovi in cel care vrea sa faca ceva. Barfa e la moda pe marginea drumului. Eu ignor astfel de opinii si admir “constructorii”. Neconditionat!

 • Luigi says:

  M-a emotionat citatu’.
  Chiar, n-am mai citit de mult un post atat de interesant ca asta.
  Felicitari, Andrei :)

 • Nicky says:

  E super citatul dar nu inteleg de ce va mirati asa de mult ca va regasiti in citat. Toti ne regasim. In afara de tehnologia asta care a luat un boom in ultimii 100 de ani, omenirea nu a progresat cu nimic. Omul la fel a ramas. La fel de invidios, la fel de razbunator si la fel de prost sau chiar mai prost.

  Bogdan Says:

  September 11th, 2007 at 1:41 pm
  Sunt recunoscute talentul si mentalitatea romanului

  well, asta este mentalitatea omului. nu a romanului. din pacate, unii dintre noi tot la stadiul de maimute au ramas.

  Dar una peste alta, cred ca ar fi bine sa citim in fiecare zi cand ne trezim citate de genul acesta, poate ne mai imbunam si noi.

  Numai bine!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *