Napoleon stia ceva

March 4th, 2007

Napoleon BonaparteCitesc o carte foarte misto (si aparent destul de populara fiindca am vazut-o in mai multe locuri). O carte despre viata lui Napoleon Bonaparte. O istorie neromantata, asa cum bine mi-a descris-o anticarul de la care am cumparat-o. Citesc si ma minunez. E incredibil cat de actuale pot fi inca unele dintre lucrurile pe care Napoleon le zicea acum 200 de ani.

1. “If you wish to be a success in the world, promise everything, deliver nothing.” Trist. Si totusi descrie atat de bine mocirla politicii din Romania.
2. “In politics stupidity is not a handicap.” Daca atunci nu era un handicap, acum tind sa cred ca a fi prost e chiar un avantaj. Si stim cu totii cat de avantajati sunt politicienii nostri din punctul asta de vedere!
3. “A man will fight harder for his interests than for his rights.”
4. “Four hostile newspapers are more to be feared than a thousand bayonets.”

Si mai adaug doua care au fost, sunt si vor fi de actualitate si peste 2000 de ani, chiar daca unii nu vor sa le accepte:
5. “Impossible is a word to be found only in the dictionary of fools.”
6. “If you start to take Vienna – take Vienna!”

Tagged

§ 0 Responses to Napoleon stia ceva"

  • Imi plac 5 si 6.
    5 mi-aduce aminte de o vorba a mamei, care functiona mereu in copilarie, cand eram prea putin/deloc motivat: “Nu exista NU POT, exista NU VREAU” … inca ii mai aud ecoul :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *