Multumesc, domnule Patzaichin

November 25th, 2011

Cei care ma cunosc ceva mai bine stiu ca sunt greu de impresionat, perfectionist si meticulos, in special in viata profesionala. De asemenea, dintr-o autosuficienta cuplata in mod cert si cu o doza de aroganta, sunt la fel de greu de intimidat. Mai am si eu momente, ca orice om, dar se intampla rar si de obicei imi revin repede. :)

Am cunoscut insa in ultimii ani cativa oameni care m-au atins profund. M-au intimidat prin bunatatea lor, i-am simtit cumva ca-s mai oameni ca mine.

Acum vreo 2 ani veneam de la o intalnire de vanzari pe care o avusesem cu o corporatie. Printr-o combinatie stranie de sincronizare si ceva sansa, la intalnire participase si CEO-ul, modelul lifetime-manager, cu vreo 25 de ani mai multa experienta decat mine si cu cel putin un zero in plus la salariu. Am povestit, am negociat, am ras, am dat mana si am plecat atat de sigur pe mine incat aveam impresia ca as putea sa fac orice.

Doua ore mai tarziu paraseam Ministerul Sanatatii tremurand. Ma dusesem sa il cunosc pe Raed Arafat. Si, brusc, optica mea asupra lumii s-a schimbat. Intr-o discutie de mai putin de o ora, cu o rabdare de care atat de putini sunt capabili, m-a invatat ce inseamna dedicarea. Inainte sa-l cunosc pe el credeam ca stiu.

Dar uite ca am luat-o pe ocolite si probabil ca exista un motiv pentru asta. Fiindca m-am asezat la calculator cu ideea de a scrie despre Ivan Patzaichin si despre scurtele discutii avute la Brasov Business Days.

Si acum singura intrebare care imi vine in minte este ce si cum naibii as putea eu sa scriu despre asta?!

De fapt, voiam doar sa va multumesc, domnule Patzaichin. Fara sa vreti mi-ati predat o lectie de modestie care a miscat ceva, genul de lectie despre care stiu ca ma va urmari multi ani de acum inainte.

Tagged ,

§ 5 Responses to Multumesc, domnule Patzaichin"

 • Ciprian says:

  Cam in coada de peste:) Ma simt ca si cum as fi citit un mail personal de la tine catre dl. Patzaichin.

  Daca tot ai optat pentru a scrie un articol public, da-ne si noua citeva detalii acolo, ca suntem curiosi. Chiar daca nu vei descrie in detaliu impresia pe care ti-a facut-o acest om, macar ne facem si noi o idee, cit de cit.

  Scrie te rog (evident, daca vrei) si despre intilnirea ta cu Raed Arafat. Nu toti avem privilegiul unei intilniri personale cu el. Multumesc.

 • Flo says:

  dintre toti oamenii pe care i-am vazut in ultima (lunga) perioada, Patzachin este cel care m-a impresionat cel mai mult…cuvintele sunt prea sarace ca sa poti descrie o astfel de experienta…ti se pare ca orice ai spune suna ca nuca-n perete…

 • Andrei Rosca says:

  Ciprian: hai ca o sa scriu :)

  Flo: exact asta am simtit si eu.

 • Ovidiu says:

  Pe Patzaichin l-am vazut si ascultat la Webstock. Incredibil cata modestie, bun simt si timiditate intr-un erou. Si cate povesti are de spus, si cata dorinta sa faca ceva pentru comunitatea de la Mila 23

 • […] de colibri si toarna apa pe foc…Cateodata simti efectele stradaniilor lor si te bucuri, esti mandru ca i-ai cunoscut si incerci si tu sa faci lucrurile cat mai bine posibil in patratica […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *