Liban

August 1st, 2006

Am un amic care in momentul de fata este intr-o zona foarte “fierbinte” a lumii. O zona in care nu ar vrea nimeni sa fie acum. Imi spunea ieri cum ca i-ar placea sa plece dar, din pacate, nu mai au sosele si nici aeroport (din cauza bombardamentelor), si ca armata nu face nimic, asa ca ei trebuie sa se descurce singuri. Mi se pare socant si ravasitor, dar intr-un mod usor relaxant pentru un om care traieste intr-o tara in care multe sunt pe dos, dar macar e pace. Ceea ce mi s-a parut insa si mai interesant a fost raspunsul la intrebarea “te pot ajuta cu ceva?” care a venit cu o rapiditate debordanta; mult mai rapid decat raspunsurile ezitante de pana atunci:  “Roaga-te pentru noi.”

O rugaminte care vine de la un musulman catre un crestin.

Tagged

§ 0 Responses to Liban"

 • roco says:

  Ce naiba cauta evreii acolo? Ce naiba o sa cautam si noi acolo? “O sa aparam comunitatea romaneasca de acolo!” Hai sa fim seriosi. Si noi si evreii suntem niste marionete. Hai sa ne rugam pentru toti, pentru ca unde este razboi este si urat. Pacat pentru cei nevinovati care mor… ca pentru cei cu interese in zona si care vor neaparat razboi, toata ura si dezaprobarea indiferent ca sunt crestini, musulmani sau alta religie. Razboiul nu tine cont de religie. El doar ucide!

 • madmax says:

  Poate dacă aş avea acolo tot neamu aş lua în considerare opţiunea să mă mut acolo. (înainte de evenimetele recente)

 • Andrei Rosca says:

  Si eu cred ca nu au ce cauta acolo. Razboaiele sunt insa pornite si intretinute de oameni iar atunci cand exista si implicatii religioase lucrurile se complica si mai rau. Oricum, Libanul e prins cumva la mijloc. E doar un teren de lupta.

 • wissam says:

  vor pamantu care este bogat d apa k la iei totu e desert si nu cresc legumele si fructe….abureala va multumesc pt comentari sunt wissam prieten cu andrei din liban

 • […] mai scris doua mini-post-uri despre Liban aici:  Liban,  Liban […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *