Kindness

April 15th, 2006

Am ajuns din intamplare la acest articol. Retineti:

“It’s really very simple, what I’m asking you to do. Simple kindness. When you see that guy or girl who always seems to be alone, say hello, ask how they are, even just a friendly smile is better than not noticing them at all. When you have an opportunity to make someone else feel small, don’t take it, because it only makes you a smaller person if you do. And if the opportunity to make them feel small is there, the opportunity to make them feel good probably is too ­ so do it. Stand up for the ones who maybe can’t stand up for themselves. Try to see and appreciate the unique qualities of someone who isn’t just like you or your friends, and maybe even make a new friend in them. Realize that popular doesn’t equal worthy, and unpopular doesn’t equal unworthy.

I believe that we all have the capacity to be kind, just as we all have the capacity to be cruel. It’s a choice, and we make it everyday, in every interaction with others. Make the right choice often enough and you just might change someone’s life. Or save the lives of many. And maybe we can all stop asking why.”

Tagged ,

§ 0 Responses to Kindness"

 • sarina says:

  asta e un aricol tipic pentru americani, as they are “full of shit”, pardon my french. de dreptate are dreptate cel care a scris aricolul ala, dar oricum in societatea lor nu se aplica, pentru ca sunt niste ipocriti si vor sa controleze intreaga lume, cand ei nu sunt nici macar in stare sa isi controleze propria dieta (65% din ei sunt obezi). cu alte cuvinte, oricum they don’t practice what they preach.
  sunt de acord ca nu trebuie sa ii ignoram pe cei din jurul nostru, dar sincer, si poate voi fi acuzata ca sunt prea dura, mie nu imi plac oamenii care sunt victime ale vietii si care nu sunt in stare sa se apere. o data ce ai un cap pe umeri si il folosesti ca sa gandesti cu el, nu doar ca sa iti decorezi gatul, poti sa realizezi greselile pe care le faci si poti incerca sa iti imbunatatesti viata. poti sa iti dezvolti abilitatile de comunicare si sa iti schimbi atitudinea fata de ceilalti, pentru ca ea e uneori totul. cat despre faza ai cu popular and unpopular, asta e americana 100% si nici nu vreau sa o discut. e prea penibila si reflecta inca o data superficialitatea acestui popor. spare me!!!

 • Andrei Rosca says:

  Da, sunt superficiali. Da, si mie mi se pare ca sunt ipocriti. Da, probabil ca tipa vorbea ca sa nu o ia somnul. Totusi, are dreptate (chiar daca poate nu realizeaza asta) iar cine poate aplica cele de mai sus ar fi bine sa le aplice.
  Nici mie nu imi plac “victimele” si cred ca atitudinea este 90% din ceea ce faci DAR asta nu inseamna ca trebuie sa dai cu piciorul celor ce au scris in frunte “loser” si sa ii scuipi.

 • Just me... says:

  Mai exista si persoane care nu se pot apara, persoane care nu pot comunica, persoane care nu ca sunt “loseri”, asa gandesc adevaratii loseri despre ele, prefera sa taca si sa afiseze un zambet dulce atunci cand le zic altii asa, si parerea mea…desteptul, cedeaza primul. Poate ca tu “destept” vrei sa faci ceva si un “loser” o face inaintea ta…poate sunt unii oameni care s-au saturat sa spuna lucruri fara importanta chiar daca in apararea lor. Posibilitatile si imprejurarile, sunt nenumarate…nu poti generaliza asta, fiecare situatie e speciala in felul ei, fiecare om e special in felul lui. Chemandu-i pe altii “loseri” devii tu insuti primul dintre ei dupa parerea mea. Americanii? Nu sunt ei foarte apreciati sau deosebiti, dar macar sunt asa de destepti incat sa profite de munca altora, nu sa profite altii de ei…ca de exemplu…Romanii.

 • Lex Dee says:

  Okay sarina cu toate ca poate voi fi un pic cam “dur” vreau sa iti zic ceva. “mie nu imi plac oamenii care sunt victime ale vietii si care nu sunt in stare sa se apere.” o ideologie de ‘campioanca’ as putea spune..sincer doll una din doua ai muncit mult si inca muncesti si refulezi cate o data sau esti o fata de bani gata una din doua..chiar nu te vad cu picioarele pe pamant daca poti sa spui asa ceva cu atat de multa usurinta..se vede lipsa de comunicare cu TOATE categoriile de oameni si lipsa de experienta care ti-o poate oferi viata..oricum viva la Rumania egoismul si selfrespectul sunt in floare..dar totusi..nu va mai amagiti atat de mult “im the best” “nu suport ratati pentru ca sunt un invingator” sa iti mai zic ceva..daca nu ar fi ratatii nu ar fi invingatori :)) Toate cele bune si scuze daca am fost un pic cam dur dar asa vad eu lucrurile..poate :P

 • Andrei Rosca says:

  Lex Dee, cum adica “poate” ? Iti asumi sau nu ceea ce ai spus mai sus ?

 • Lex Dee says:

  Lucrurile asa le vad si da imi asum :) ) din moment ce am scris “..poate” era continuare la portretul romanilor invingatori

 • sarina...pt. Lex Dee says:

  draga lex dee, pentru faza cu “doll” ai merita sa iti spun cateva vorbe “ducli” si pur romanesti, specifice anumitor categorii de oameni despre care vorbesti tu, dar nu o fac din doua motive: nu imi sta in fire si chiar daca mi-ar sta, nu as face-o din respect pentru andrei care ne lasa sa ne exprimam liber si nu cenzureaza mesajele. daca as fi ales sa semnez cu un pseudonim lipsit de inspiratie sau cu nume de barbat, probabil ca misoginismul tau nu ar fi iesit la iveala! it’s out now!

  micutzule freud, iti multumesc pentru analiza referitoare la refularile si la experienta mea de viata. e free of charge, nu?

  acum o sa iti explic mai clar ideile din mesajul meu, ca sa te luminez. se pare ca avem pareri diferite despre ce inseamna sa fii victima a vietii, adica acea categorie care nu imi place mie. ii consider asa pe cei care se plang tot timpul de viata lor si de situatia lor, dar care nu vor sa faca nimic pentru a schimba lucrurile. si evident, nu ma refer aici la cei care chiar au parte de tragedii in viata lor. imi plac oamenii care incearca tot timpul sa isi depaseasca limitele, sa isi minimalizeze defectele, sa isi scoata in evidenta calitatile si sa invete din greselile lor si daca e posibil si din greselile altora. ei sunt adevaratii invingatori. si dupa cum stii, ca tot am vazut ca ai inclinatii catre latina “fortes fortuna adjuvant”.

  nu e vorba despre “being the best” ci despre trying to be. drumul e cel putin la fel de important ca si destinatia. te rog mult, nu pune semnul egalitatii intre egoism si self respect. sunt doua lucruri total diferite.

  ai dreptate cu un lucru. sunt importanti ratatii in jurul nostru. mereu am crezut in legea contrastului.

  pe final, te rog sa faci cunostinta cu niste semne de punctuatie: ;’ ” . ele au rolul de a usura comunicarea si de a asigura coerenta textului. iti recomand cu caldura sa le folosesti. este un sfat tot free of charge. take it!

 • Andrei Rosca says:

  “drumul e cel putin la fel de important ca si destinatia” – Foarte adevarat
  “nu e vorba despre “being the best” ci despre trying to be” – Corect
  In rest nu ma bag :)

 • Just me... says:

  Un sfat…take it or leave it…Stop “trying to be the best”, try to be yourself…

 • Andrei Rosca says:

  De ce as face asta ? Ce am de castigat ?

 • Just me... says:

  Vei afla singur asta…sau poate nu…

 • Andrei Rosca says:

  :)) Asta e clar. Ori voi afla, ori nu. Vezi tu vreo cale de mijloc ?
  Recunoastere nu o sa capeti niciodata pentru faptul ca esti un mediocru.

 • Just me... says:

  Una e “mediocritatea” iar alta e “echilibrul”…:|

 • Andrei Rosca says:

  Echilibru intre ce si ce ? Adica: “George, nu vezi ca de la o vreme esti cel mai bun ? incearca si tu sa fii mai echilibrat fiindca iti eclipsezi concurenta” :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *