Hai sa fim ceva mai mult decat buni speakeri

June 24th, 2011

Am gasit la Orlando prezentarea de mai jos si mi se pare desteapta fiindca in prima parte vorbeste, pe bune, despre ce inseamna de fapt un startup, dar si fiindca mai spulbera din miturile astea care au prins atat de bine in Romania. Eu recunosc ca m-am plictisit pana peste cap de antreprenori care viseaza exit-uri dinainte sa inceapa un business.

Da, sunt subiectiv, fiindca nu am fost niciodata fanul genului asta de business. De fapt, nu prea il consider business. Ah, ca la cativa ani de la lansarea unui business te gandesti sa faci exit e una. Insa ce se intampla acum la noi nu face decat sa abata atentia antreprenorilor de la ce conteaza de fapt: sa construiesti un sistem care sa ajunga pe plus.

Nu sa aiba potentialul de a ajunge pe zero la un moment dat, cand o avea un alt manager, 100k euro in plus si multi investitori in spate. Come on, hai sa nu ne jucam de-a oamenii de afaceri cat timp nimeni nu cumpara produsul nostru. Mie imi plac oamenii cu potential si imi plac si ideile destepte care au sanse mari sa prinda. Dar parca mai mult imi plac oamenii care au demonstrat deja ceva si ideile care s-au materializat.

Nu zic sa nu mai visam, nu zic sa nu mai incercam, ba din contra. Zic doar ceea ce am zis si acum 6 ani, cand nu cunosteam pe nimeni in online si oamenii nu imi raspundeau la mailuri: ca desi eu stiu cine sunt si cred in potentialul ideilor mele de a se materializa, ceilalti n-au de unde sa stie. Si odata ce intelegi asta, singura varianta care nu va provoca rasul tuturor este sa te straduiesti sa fii intimidant de bun in ceea ce faci. Speech-urile motivationale si povestile despre ce ai putea sa fii nu valoreaza ceva decat pentru tine. Atat.

Tagged ,

§ One Response to Hai sa fim ceva mai mult decat buni speakeri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *