Filme vs carti

September 4th, 2015

Imi plac cartile mai mult decat filmele, intotdeauna mi-au placut.

Si nu ma refer doar la film vs cartea dupa care a fost facut filmul, ci si asa, luate la gramada. Daca as avea de ales intre o viata fara filme si una fara carti, cred ca as alege sa renunt la filme fara probleme. Nu ma intelegeti gresit, am filme preferate, ba chiar si seriale, insa presupunand prin absurd ca ar trebui sa dispara una dintre ele, as alege sa raman cu cartile.

M-am gandit la asta acum fiindca am realizat ca printre filmele care mi-au placut mult au fost cele in care au fost suficiente cuvinte asezate perfect unul dupa celalalt. Sigur, efectele speciale sunt misto si o imagine face cat 1000 de cuvinte, deci un video cu atat mai mult. Problema este insa ca fac cat 1000 de cuvinte de-ale tale, pe care le stii si le folosesti deja intr-o anumita ordine, in anumite contexte, facand anumite conexiuni. Nu poti pune o imagine in cuvinte decat prin cuvintele tale, iar asta nu se intampla in cazul cartilor sau a filmelor cu texte si dialoguri misto.

Ganditi-va la True Detective, de exemplu. Sau, intr-o alta extrema, Before Midnight / Sunrise / Sunset. Intelegeti ce zic? Alte exemple?

§ One Response to Filme vs carti

  • Lucretia says:

    Cartile au mult mai multe detalii. Aici depinde de mai multe lucruri, nu neaprat de continutul in sine. Daca persoanei respective ii place sa citeasca sau nu, daca evita detaliile plictisitoare sau vrea sa cunoasca mai mult. Filmele sunt mai atractive, ce-i drept, dar mult mai scurte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *