experienta de a bea.

January 29th, 2013

Cei care ma cunosc bine stiu ca nu beau alcool aproape deloc. Cei care ma cunosc foarte bine stiu ca o mai fac din cand in cand, insa rar. Cu toate astea, la sfarsitul articolului aveti un formular pe care va invit cu caldura sa il folositi. Este o experienta pe care nu cred ca vreti sa o ratati. :)

Nu sunt atras de alcool, n-am fost niciodata. Ca si fumatul, mi s-a parut intotdeauna ca a bea, in special in contexte sociale (petreceri, intalniri etc) imi zdruncina imaginea de om echilibrat pe care eu o am despre mine. Nu-i judec pe cei care simt nevoia sa bea pentru a se simti bine, insa recunosc ca, tocmai din cauza presiunii sociale, ii apreciez pe cei care au curajul sa nu o faca si sa isi asume asta (cc Bobby si altii). De cate ori vad un barbat care se lauda cu cat poate bea el, imi scapa un zambet incontrolabil in coltul gurii. El o considera un punct forte, eu dimpotriva. Nimic gresit, doar benchmark-uri diferite pentru barbatie.

Cu toate astea, asa cum spuneam, si eu mai beau din cand in cand. In 99% dintre cazuri este vorba de vin. M-am intrebat de ce doar vin si nu mi-a fost greu sa raspund: vinul spune povesti. Fiecare vin spune o poveste a lui si o poveste despre cel care il bea. E deosebit fiindca are nuante.

Fiindca e vorba de alcool, transmite ceva celor din afara (nevoia de a detensiona, curajul de a lasa controlul din mana sau, de ce nu?, barbatie), dar mai transmite si un rafinament pe care doar unii il pot sesiza. E ca un costum.

Multi barbati il poarta, dar daca te pricepi suficient de bine la asta, din cand in cand, in mijlocul unui grup de zeci de oameni imbracati “bine”, vei vedea pe unul care stie ca esarfa aia nu e o esarfa, ci o cravata Ascot si ca nu se poarta peste camasa, ci pe sub, ca ultimul nasture de la haina nu se inchide niciodata si ca, oricat de ciudat ar parea, ciorapii se asorteaza mai degraba cu pantalonii decat cu pantofii. Tu vei observa asta, celalalt va observa aceleasi lucruri la tine iar asta va ramane doar intre voi, ceilalti isi vor fi luat de acolo doar imaginea de la suprafata si vor avea senzatia ca toata lumea e la fel de bine imbracata.

Da, cred ca a sti ce vin sa bei si cum sa-l bei iti da un soi de elitism subtil. Pot asocia un bautor de vin cu agende Moleskine, cu creioane sau stilouri in loc de pixuri, cu beletristica in loc de self-help-uri americane si cu jogging in loc de fotbal. Din nou, nimic rau cu ceilalti, doar ca eu in general ii prefer pe astia.

Acesta fiind contextul, recunosc ca pe 15 ianuarie n-am baut, ci simt ca am invatat sa cunosc vinul si e ceva ce imi doream sa fac. Probabil ca nu imi va schimba obiceiurile de consum, insa in mod cert simt ca m-a imbogatit experienta oferita de Cheia Vinului si m-a facut sa privesc altfel vinurile. Asa cum imi doream sa le privesc. Nu cred ca imi voi mai cumpara vreodata o sticla dintr-un supermarket, nu cred ca voi mai lua sticle de vinuri la intamplare nici macar pentru a le face cadou. Mi se pare ca as comite o nedreptate. :)

Indiferent ca sunteti bautori si apreciati deja vinurile de calitate sau, ca mine, amatori de experiente noi, va invit sa folositi cu incredere formularul de mai jos si sa cereti o degustare gratuita la voi acasa sau, asa cum am facut noi, la birou, la sfarsitul programului. Degustarea vine la pachet cu povesti si secrete despre vin livrate de unul dintre cei mai profi consultanti de orice pe care i-am intalnit. Si am vazut multi.

Tagged

§ 5 Responses to experienta de a bea."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *