fbpx

Cum sa conduci un start-up

E vorba despre un articol de acum o luna si un pic, pe care am uitat insa sa il semnalez aici. Se numeste “Cum sa […]

22/03/2009
2 min read

E vorba despre un articol de acum o luna si un pic, pe care am uitat insa sa il semnalez aici. Se numeste “Cum sa conduci un start-up” si gasiti acolo parerile mai catorva antreprenori (si nu numai), printre care si subsemnatul. Il puteti citi pe tot, e un articol interesant, discutabil pe alocuri, insa eu vreau sa reproduc aici doar cateva fragmente:

1. “In cazul unui start-up, este nevoie de o viziune clara si de o capacitate de a o transmite si catre echipa. De asemenea, simtul cifrelor, aplecarea spre controlul costurilor si eficientizarea resurselor, precum si abilitatile de marketing si vanzare sunt competente esentiale atunci cand te gandesti sa conduci o afacere aflata la inceput”[…] Va fi nevoie de persoane cu sange rece, care sa poata sa isi mentina focusul pe obiective, cu viziune si flexibilitate. Este si va fi nevoie de manageri care sa poata motiva si energiza echipele si sa insufle seriozitate si profesionalism”
Madalina Balan, Managing Partner, Hart Human Resource Consulting

***

2. “Antreprenorii isi asuma mult mai multe riscuri decat managerii. Ei iau mai repede deciziile si sunt mult mai implicati in afaceri. Managerii sunt mai bine pregatiti din punct de vedere teoretic, au un nivel informational mai ridicat”
Rodica Obancea, Executive&Team Coach

***

3.Andrei Rosca, fondatorul bookblog.ro, spune ca, cel putin in aparenta, managementul tipic corporatist este singurul care poate sa ofere certitudinea unui sistem ce nu da gres.

“Sigur ca eficienta, economica sau de alta natura, este de multe ori rezultatul unor proceduri bine puse la punct si al unor decizii trecute prin cat mai multe filtre”, spune pentru startups.ro Andrei Rosca. Insa, el adauga si faptul ca nivelurile ierarhice si procedurile nu isi prea gasesc locul intr-o organizatie, daca vrei sa pastrezi spiritul antreprenorial.

“Antreprenorii pur sange sunt caracterizati mai degraba prin faptul ca si-au permis sa greseasca mai repede si mai des decat altii”, mai spune Rosca. Potrivit acestuia, managementul unei organizatii cu spirit antreprenorial ar trebui sa fie caracterizat prin curaj. Este vorba despre “curajul de a avea incredere in oameni, curajul de a delega sarcini ce par imposibil de realizat, curajul de a lua decizii uneori la 180 de grade, pe baza unui si in ciuda tuturor manualelor de management traditionale”.

***

4. “Am incercat de la bun inceput sa setez afacerea noua in asa fel incat sa simt ca eu conduc o multinationala”, spune pentru startups.ro Sorin Stoica, directorul executiv al Eturia.

*articol complet aici

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations 5 comments

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

“Antreprenorii pur sange sunt caracterizati mai degraba prin faptul ca si-au permis sa greseasca mai repede si mai des decat altii”

wow, asta suna incurajator pt mine, poate insemna ca esecurile mele din trecut (in antreprenoriat) ma califica pentru un viitor antreprenor de succes :D

multumesc pentru asta :)

succes :)

 

Stii care e chestia? Daca n-as fi gresit atat de mult, daca n-as fi facut si “foamea” uneori, nu cred ca as avea dreptul si nici ca mi-as permite sa ma intitulez antreprenor.

 

corect, Andrei

sincer, numai dupa ce am pierdut totul, am invatat sa pretuiesc si sa stimez cu adevarat lucrurile bune si frumoase si, mai ales, sa-mi recunosc, sa-mi accept si sa-mi iert greselile si esecurile

vorba lui Tyler Durden: it`s only when you lose everything is that you`re free to do anything… chiar si in antreprenoriat

succes :)

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]



Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]