“Cum iti incepi primul business?”

October 25th, 2011

Ma gandesc de ceva vreme sa organizez niste intalniri (in Bucuresti initial) pe diverse teme de dezvoltare personala si antreprenoriat. Le vad ca pe niste intalniri cu cel mult 10-12 persoane, mai degraba spre mentoring si coaching decat spre workshop, intalniri in care sa tratam un anumit subiect (dintre cele la care ma pricep sau in care am ceva experienta). O scurta prezentare la inceput, apoi discutii libere in care sa nu facem doar filosofie, ci chiar sa gasim niste raspunsuri concrete la problemele si intrebarile pe care unii dintre noi le au.

Sigur ar exista o taxa de participare, insa sumele ar fi modice (~50 – 100 ron). M-am convins acum ceva vreme ca atunci cand platim pentru ceva, asteptarile si implicarea noastra cresc. Si mi-as dori ca la astfel de intalniri sa participe oameni curiosi, deschisi si implicati.

O prima tema pe care o propun este: “Cum iti incepi primul business?”. Ar dura 3 ore si ar putea fi despre provocarile unui start-up, despre de unde faci rost de bani, despre cum iti dai seama daca merita sa iti dai demisia de la locul de munca si sa te apuci de propriul business, despre frica si despre cum stii cand esti cu adevarat pregatit. Despre experienta mea in acest sens cititi aici.

Dar inainte de a stabili ziua, ora si locul, spuneti-mi, va rog (in comentarii sau pe andreirosca1[at]gmail[dot]com) daca v-ar interesa sa participati. De asemenea, m-ar ajuta sa imi spuneti daca aveti in minte si alte teme.

Tagged ,

§ 17 Responses to “Cum iti incepi primul business?”"

 • Tudor says:

  Chiar ieri am scris despre investitia in invatare si as fi interesat sa particip la astfel de intalniri. O alta tema ar putea fi despre “Cum iti alegi oamenii”, intr-un business e un aspect delicat, dar foarte important..

 • Andrei Rosca says:

  Da, e o idee buna, Tudor. Multumesc, am notat.

 • Alex Huditan says:

  Salut Andrei,

  Ma bucur ca ai o astfel de initiativa. Mi-au placut intalnirile de la Mondays(unde ne-am si cunoscut) si imi pare rau ca nu se mai tin. Vreau sa particip la un astfel de workshop. Poti sa iei in considerare si ideea cu un invitat special.

 • b0gdan says:

  Ma intereseaza. Mult.

 • Andrei Rosca says:

  Alex si Bogdan, va multumesc frumos, am notat. Hai sa vedem daca se strang suficienti doritori.

 • dan says:

  eu am facut asta de curand in fata mai multor “studenti”. Am gasit o reactie pozitiva, chiar entuziasta. As fi vrut sa o duc si catre licee. Poate reusim ceva impreuna. Am citit de curand ca Radu Georgescu a mers in ceteva locatii. in principiu sunt disponibil, functie de perioada si zona. cele bune, dan

 • Mihaela Ganea says:

  Buna Andrei,

  Foarte buna ideea. As dori sa particip la o astfel de intalnire, daca se stabileste dupa ora 19,00. :)

  Mihaela

 • Ariel says:

  Sună bine… Mai ales partea cu “Cum iti incepi primul business?” şi alte mini-subiecte ce pornesc de acolo. :D

 • […] ”Cum îți începi primul business?” […]

 • Cristi says:

  Super buna ideea. Eu sunt interesat sa particip.

  Cristi!

 • Robert says:

  Foarte buna ideea, as fi interesat, sper sa fie seara.

  Alte teme: Cum abordezi primii clienti.
  Cum sa obtii recomandari de la clienti (referreri)
  Cum folosesti facebook pt business

 • razvan says:

  Andrei eu vin, daca oameni sunt intresati de subiect atunci poate iesi ceva foarte fain.

 • […] urma feedback-ului pozitiv primit la articolul anterior, am hotarat sa facem o prima intalnire despre antreprenoriat, miercurea viitoare (2 noiembrie), […]

 • larisa says:

  M-ar interesa si pe mine mai ales supiectul despre cum folosim facebook in avantajul nostru si ce alte surse prin care sa ajungem la clienti mai avem

 • Andrei, tind sa cred ca cursurile vor fi extrem de utile, dar nu in sensul in care vreun cursant va dezvolta vreodata vreo afacere de succes sau maca OK. Vor folosi cel mult cunostintele pentru a se lauda prietenilor cu diploma eventual cunostintle…

 • Andrei Rosca says:

  Iulian: nu se da niciun fel de diploma. Nu asta e ideea. In ceea ce priveste dezvoltarea de afaceri, un workshop nu are cum sa te faca sa ai succes. E nevoie de un pic mai multa munca. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *