Cum ar fi fost viata celor din jur?

September 20th, 2008

1. “Ai avut vreodata senzatia ca nu faci parte din acelasi spatiu pe care il imparti cu oamenii din jurul tau? Ca se vorbeste aceeasi limba si totusi nimeni nu te intelege […] In momentul in care cuvintele nu iti sunt favorabile ce poti face? Cand cuvintele te lasa singur nu mai ai nimic…” Another girl talking. Welcome to the club. :)

2. Raluca Mohanu a intrat in echipa Empower.ro. Raluca are un MBA in Psihologie Organizationala, e coach specializat in analiza tranzactionala si psihanaliza, iar prima mea recomandare de articol este despre Principiul ghindei.

3. “Daca va uitati cu atentie veti observa cum oamenii isi traiesc viata, in general, la voia intamplarii. Ei cred ca tot ceea ce li se intampla este un produs al evenimentelor exterioare asupra carora nu au control. Din acest motiv principala lor grija este propria supravietuire […]” un articol scris de Marius Stan, pe empower.ro

4. Tot via empower, Marius pune intr-un articol o intrebare buna, un exercitiu pe care poate ca toti ar trebui sa il facem, macar din cand in cand: “Cum ar fi fost viata celor din jur, pe care ii cunoastem, in absenta totala a fiecaruia dintre noi?” Cu alte cuvinte, cum ar fi aratat partea ta de lume, daca tu nu ai fi existat?

5. “La ce mai foloseste o intelepciune care nu ingaduie macar un dram de fericire?” – Octavian Paler, intr-un post bun scris de Adela.

Tagged

§ 0 Responses to Cum ar fi fost viata celor din jur?"

 • Multumesc frumos.
  O zi de sambata minunata iti doresc

 • Andrei Rosca says:

  Si eu tie la fel :)

 • Dan Selaru says:

  Cred ca totul poate fi sintetzat in: “Cine vine maine la inmormantarea ta daca ai murit ieri? Si de ce? Si cine te plange?”

 • Andrei Rosca says:

  Da, poate fi sintetizat si asa.

 • Dani_ela says:

  Andrei,
  Chiar merita comentat ce ai scris aici; mi-ai dat tema pentru acasa si m-am gandit la:”cum ar fi fost viata celor din jur, pe care-i cunoastem …..fara noi.

  Vorbesc despre mine :viata, pentru unii ar fi fost mai buna,pentru unii imposibila!

  Cred ca te referi,la locul pe care-l ocupam in grupul nostru,cat de gol poate fi daca noi nu suntem in el, in grup, desi putem sa existam pe pamant!

  Sa ne gandim la importanta noastra vis a vis de ceilalti, familie, prieteni, colegi; daca ei ne-ar simti lipsa daca n-am mai fi.
  Depinde cum ne percep ei, cum am mai zis,unii ar suferi enorm,in general familia, altii mai putin.

  Cert este ca fiecare om este foarte important in aceasta lume, fiecare om este o valoare mare, in fiecare este o particica din univers.
  Suntem, asa cum i-a zis Dumnezeu lui parintelui Avram care a avut un fiu, pe Isac la batranete, cand nu se mai astepta:”samanta ta se va inmulti ca stelele cerului”, ca numar zic eu si ca valoare.
  Stelele se nasc stralucesc si mor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *