Concluzia saptamanii

March 27th, 2007

O parte din cei care incearca sa iti ucida visele nu o fac de dobitoci ce sunt (desi exista persoane carora nu as vrea sa le neg aceasta calitate), ci fiindca cineva, la un moment dat, i-a impuscat in zbor.

Tagged ,

§ 0 Responses to Concluzia saptamanii"

 • Bogdan says:

  Zi-mi daca am inteles bine Andrei. Ei nu mai stiu sa viseze sau nu mai cred in vise / teluri etc si atunci incearca sa se razbune facandu-i si pe ceilalti sa renunte?

  Daca asta ai vrut sa zici cred ca ai dreptate.

 • Andrei Rosca says:

  Ai inteles bine, Bogdan. Cred ca “a se razbuna” e un verb cam tare. Nu stiu daca o fac constient.

  Ideea e ca eu cred ca oamenii care incearca sa te convinga ca nu ai dreptate si ca de fapt lumea asta e o mare porcarie, ca viata e de r*h*t, ca nu are rost sa te chinui ca oricum nu iese nimic etc, nu sunt cei care nu au incercat nciodata ci cei care au incercat si nu au reusit (din cauze dependente sau independente de ei).

 • derelict says:

  Si care vor sa TE si sa SE convinga ca “asa e, nu se poate”, ca sa nu mai simta ..durerea.. ca “nu au reusit”, sau ca le e frica sa incerce.

 • Corwin says:

  Sunt de acord cu tine Andrei, dar sa nu generalizam… Nu toti cei care au patit-o si au ajuns la concluzia ca totul e negru isi fac un hobby din propagarea acestei stari spre cei din jur. Si poate pentru cei care au fost doborati in zbor ar prinde bine o aripa de ajutor :)

 • Zu says:

  Ai perfecta dreptate. Visele lor au esuat si ei incearca sa se convinga ca era firesc sa se intample asa, pentru ca asta e viata si altfel nu se putea. Reusita ta le-ar arata adevarata dimensiune a ratarii lor, si asta nu e usor de suportat.

 • marius says:

  Viata nu e nici neagra nici roz…
  Aici fac exceptie cazuri extreme, insa in general viata este exact asa cum “ti-o faci” :)
  Daca stai sa iti plangi de mila pierzi exact acel timp (foarte pretios) in care puteai sa schimbi ceva.. (“Fugit ireparabile tempus”)

 • Andrei Rosca says:

  Corwin: perfect de acord. Doar o parte dintre ei, nu toti. Si da, probabil ca ar prinde bine! Totusi, nu le-o poti da cu forta iar unii se incapataneaza sa o refuze.

 • Vor exista intotdeauna oameni care sa dea cu piciorul in visele tale, din diferite cauze (esec personal, invidie).
  O povestioara spune : un grup de furnici urcau intr-un copac, dar pe masura ce avansau, ramaneau tot mai putine. Se plangeau ca drumul este prea lung, ca este imposibil de atins obiectivul si descurajau pe celelalte: nu veti reusi, este prea greu, renuntati. Doar una a ajuns in varf; de ce? Pentru ca era surda si nu auzise descurajarile.

 • Vasy says:

  Buna Andrei,

  asteptai raspunsul meu inca de azi.M am gandit ceva …nu zic…nu…Parerea mea ca cei care ucid vise sunt cei care nu au avut niciodata curajul de a visa si a crede in visul lui.Orice vis poate fi atins daca ai suficienta putere de a crede in el.
  Eu nu cred ca exista oameni impuscati ci doar slabi, oameni care au ajuns pana la un anumit prag dupa care au cedat.Asta inseamna ca s au indoit de ei insasi si asta nu inseamna a fi curajos, iar daca nu ai curaj nu ai nici vise implinite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *