Concediaza-ti seful!

November 21st, 2008

Recomand astazi o carte. Autorul m-a rugat acum ceva vreme sa citesc manuscrisul si sa ii spun cum mi se pare. Gasiti parerea mea pe coperta IV. As vrea sa vad mai multe astfel de carti scrise de romani.

Tagged

§ 9 Responses to Concediaza-ti seful!"

 • florin says:

  Am un defect.Nu cunosc limba engleza atat de bine incat sa pot citi si intelege o carte de specialitate scrisa in aceasta limba.Prin traducerea unei carti mesajul transmis de scriitor se voaleaza, la fel ca si in cazul ecranizarii unei carti.Este prima carte din acest domeniu, scrisa de un roman si citita de un roman.O carte cu sfaturi utile si aplicabile, lipsita de teorie neaplicabila.

 • Costin Oane says:

  @florin, o carte tradusa e in principiu o interpretare, filtrata si de modul cum a inteles-o, pregatire etc.
  @Andrei Rosca misto testimonial.

 • florin says:

  Traducerea unei carti de specialitate, scrisa in limba engleza, este facuta de un specialist in aceasta limba, interpretarea fiind facuta din acest punct de vedere.Chiar si o traducere facuta de un “guru” in ambele domenii(limba engleza si domeniul cartii) voaleaza informatia initiala.Mai bine scrie o carte: “Interpretarea cartii scrise de …”.Asa cititorul final(cunoscator al limbii engleze) are posibilitatea sa citeasca doua pareri despre acel subiect. Pentru cei ce nu au aceasta posibilitate, speranta este: cat mai multe carti scrise de scriitori romani.

 • St Murgeanu says:

  Nu vreau nici sa-mi apar cititorii, nici sa-mi promovez cartea, dar sa nu uitam eternele discutii care inca se poarta in aceste cercuri, referitoare la ideea si necesitatea de a trece numele traducatorului pe coperta, alaturi de cel al autorului. Asta deorece multi considera ca traducatorul nu traduce mecanic ci creeaza la randul lui si contribuie la valoarea cartii (a traducerii).
  Subscriu deci parerii lui florin si cred ca o carte scrisa de un roman pentru romani poate sa valoreze cel putin cat o traducere a unei carti asemanatoare.

  :)

 • St Murgeanu says:

  zilele acestea se poate comanda cartea la pret promotional (13,30 RON) pe librarie.net

  http://www.librarie.net/carte.php?id=106894&nia=593

  multumesc :)

 • Adela Pestesan says:

  Concediaza-ti Seful ! este o carte scrisa pe intelesul tuturor,structurata pe capitole care cuprind toate problemele legate de angajare, contine intr-adevar informatii utile celor care, cauta un loc de munca sau vor sa-si schimbe actualul loc de munca. Te invata “micile secrete”care pot sa-ti aduca jobul mult visat, te invata sa iei atitudine si sa nu lasi lucrurile la voia intimplarii.

 • Pasztori Geza says:

  Am citit recent cartea “Concediaza-ti seful!”, autor Stefan Murgeanu. Marturisesc ca mi s-a parut atat de captivanta cartea incat am reusit sa o citesc din scoarta in scoarta intr-o noapte, regasind in ea toate pricipiile pe care le-am aplicat si eu in viata. Am gasit cartea ca o foarte buna sintetizare in limba romana (ceea ce este un avantaj pentru doritorii de joburi din Romania) a principiilor si tehnicilor de a cauta si a avea un job dorit, ba mai mult, unele aspecte foarte util de aplicat si in viata de zi cu zi.

  Cartea are cel putin trei atuuri:

  Intr-o lume capitalista pretul si raportul pret / calitate sunt indicatoare pretioase. Iar cartea exceleaza in ambele privinte. Cu numai 19 lei aveti toata informatia sintetizata despre cum sa iti cauti un job mai bun. Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa aplicati principiile explicate in carte si succesul este garantat.

  Al doilea atu al cartii este limbajul simplu si structura foarte clara. Spicuiesc din titlurile capitolelor: “Cum sa incepi”, “Stabileste-ti obiectivele si profilul “, “Sunt student, ce pot sa lucrez”, “Cum iti cauti de lucru” “Primul job autentic”, “Cum gandesc angajatorii”, “Interviul de succes”, …..

  Al treilea si in opinia mea cel mai mare atu a cartii este faptul ca este foarte bine ancorata in realitatea romaneasca de astazi, dand exemple precise din economia reala si dand sfaturi la obiect la mai toate problemele care pot sa apara de-a lungul procesului de cautare a unui job.

  Concluzia poate sa fie una singura: Cartea este un foarte bun ghid, pot sa zic chiar manual, pentru cei care cauta un job sau au de gand sa isi schimbe jobul. In opinia mea este un “must have”.

  Pasztori Geza, Brasov

 • […] s-a mulţumit cu cât i-am cerut?! Nuuuu. După apariţia cărţii, Andrei a scris despre ea pe blogul personal, pe bookblog, a promovat-o în cadrul unor concursuri şi în curând cartea va face obiectul (de […]

 • […] Poza luata de la Andrei Rosca […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *