Ce imi place la OTV

August 7th, 2006

De ceva ani nu ma mai uit la TV decat poate 2-3 ore pe saptamana. Uneori nici macar atat. Dar o perioada am ascultat OTV. Spun “am ascultat” fiindca imi vedeam de treaba (de obicei la calculator) si lasam tv-tunner-ul deschis pe OTV. Pe scurt, ce imi place la OTV:

– imi place ca o singura emisiune (Dan Diaconescu Direct) reuseste sa tina pe linia de plutire o epava de televiziune
– imi place ca majoritatea oamenilor de acolo (de la camere, sunet etc) habar n-au meserie…dar se straduiesc :)
– imi place ca au inteles faptul ca nu pot lupta cu televiziuni precum Antena 1 si Pro TV cu aceleasi arme. Cele doua televiziune mentionate isi vand tot spatiul publicitar cu cateva luni bune in avans. Asa ca OTV aplica tehnici de guerilla: in loc sa astepte sa vina clientii la ei (asa cum fac restul televiziunilor) se duc ei spre clienti (prin telemarketing) oferindu-le pachete publicitare
– imi place ca atunci cand clientii nu au bani sa isi produca un spot cu o agentie de publicitate, OTV se ofera sa le realizeze ei spotul (chiar daca iese in ultimul hal)
– imi place ca, in timpul emisiunii Dan Diaconescu Direct, 50% din ecran e ocupat de grafica, dar cu cap ! Astfel, avem pe langa sigla, ceas si indicatorul “DIRECT”:

a) cel putin doua crawl-uri care prezinta stiri (pentru a putea sa mai retina cate secunde in plus pe cei plictisiti poate de emisiunea in desfasurare),

b) inca un crawl cu mesajele telespectatorilor (pe care OTV incaseaza bani – mai multi sau mai putini),

c) intrebarea serii, in partea din dreapta (la care se voteaza prin sms, 1.19 USD / bucata),

d) un titlu cat mai pompos care uneori nu are nici o legatura cu emisiunea DAR poate retine destul de usor pe cineva care tocmai face zapping cu telecomanda si, evident,

e) eticheta galbena pe care scrie SENZATIONAL, EXTRAORDINAR, PREMIERA etc si are acelasi scop ca si titlul.

– imi mai place faptul ca Dan Diaconescu e unul dintre putinii moderatori care a invatat faptul ca a sti sa asculti este mult mai important decat a sti sa vorbesti; este probabil singurul mod prin care reuseste sa aduca atat de multi oameni importanti sa ia parte la o emisiune ce are loc intr-un apartament de doua camere.

– imi place ca emisiunea incepe “ca de obicei la aceeasi ora” 21 si nu se stie cand si daca se mai termina… :)

– imi place faptul ca Becali i-a oferit 5 milioane de dolari pe 50% din OTV si DD nu a vrut sa ii dea (sau cel putin asa a zis)

– imi place faptul ca oamenii au incredere (justificat sau nu) in Dan Diaconescu si ca atunci cand televiziunea a fost inchisa au fost cateva firme care au continuat sa ii achite bani pentru reclama, in avans, pentru ca DD sa poata sa isi plateasca angajatii

– imi place ca din toate “nisele” de pe lumea asta el a ales “nisa cea mai lata”: oamenii de rand si atat. Vorba aia: …dar multi :)

Tagged ,

§ 2 Responses to Ce imi place la OTV"

 • blogoree.ro says:

  OTV si Dan Diaconescu

  De ce le place unora OTV-ul. :)

 • Pam says:

  Nenea Dan esti super tare . Pentru talentul cu care ai
  facut dintr-o posibila tragedie, o comedie ,cred c-ar trebui
  sa fii trecut in Gaines Buc.(Varianta romaneasca a Guiness
  Book)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *