Bucurestiul adormit

November 17th, 2006

A mai observat cineva cat de relaxanta e linistea de pe strazile Bucurestiului, noaptea? Mi se intampla cel putin o data pe saptamana sa ies pe la orele 23-24 la plimbare, pe soseaua Iancului sau pe Vatra Luminoasa. Bine…vatra nu e chiar atat de luminoasa, dar e linistitoare. Trece cate o masina odata la 10 minute, poate si mai rar iar oameni sunt si mai putini. Si daca am intr-adevar chef sa nu fiu deranjat si sa pot gandi in liniste ies ceva mai tarziu, pe la 1-2.

Poate ca unii dintre voi vor spune ca prefera sa doarma la ora aia. Eu, nu. Prefer sa “meditez” la chestiile misto pe care le are de oferit viata, fiindca in timpul zilei, in zgomotul infernal din Bucuresti, nu reusesc sa ma gandesc decat la problemele atat de multe si, totusi, atat de putin importante pe care le am (sau nu?) de rezolvat. In timpul zilei sunt grabit, intotdeauna contra cronometru, incercand sa fac cat mai multe lucruri in cat mai putin timp, enhancing my multi-tasking capabilities :)

Am nevoie de noapte ca sa imi incarc bateriile. Pot trai bine mersi cu 6-7 ore de somn pe noapte, insa nu stiu cat de bine as trai fara jumatatea de ora care ma ajuta sa las deoparte problemele artificiale ale lumii ciudate in care traiesc si sa ma concentrez asupra lucrurilor care chiar conteaza.

Tagged ,

§ 0 Responses to Bucurestiul adormit"

 • Ilie says:

  E super senzatia asta de liniste nocturna. Auzi cum curg gandurile prin tine. Parca te simti mai bogat. Ca in timpul zilei graba si zgomotul ne saracesc rau de tot. Iar dupa 30 de minute de meditatie daca mai asculti si Loreena McKennitt… Gloriae Tibi Domine :-)

 • Just_me says:

  Incearca sa te plimbi pe Maior Coravu, ca tot e langa… Pe langa liniste ai si multa verdeata… Iubesc zona asta… Stradutele dintre Vatra si Maior… Atat linisite si verdeata, si case.. Te simti ca undeva la tara, unde ii cunosti pe toti, unde poti sta linistit, unde e intelegere… Iti recomand plimbatul pe stradute…

 • radu says:

  Si eu as vrea sa ma mut inapoi in Maior Coravu, intr-adevar, seara e foarte misto sa te plimbi. Vara e misto sa mergi cu bicicleta pe la stadion pana noaptea tarziu… In plus, eu chiar ii cunosc pe toti pentru ca am stat acolo pana acum trei ani si sper sa ma mut inapoi cat de curand.

 • drumeÅ£ul says:

  Pentru o intelegere mai adinca, recomand cu caldura “Caderea in lume” de Constantin Toiu

 • diana says:

  peace & quiet. si cer laptos, si ceatza.. mmmm… sa te tot plimbi pe strazile alea, dar mai ales sa locuiesti in zona :) si da, gandurile zumzaie mai frumos noaptea tarziu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *