Blogging vs jurnalism

February 27th, 2007

Dan Boicea a scris astazi in Adevarul un articol despre campania “O carte pentru fiecare copil” initiata de bookblog si care a fost deja preluata si in Iasi si Timisoara. Dar nu despre campanie este postul asta ci despre jurnalism vs blogging. Ma surprinde placut sa vad ca mai exista si ziaristi care nu fac tot posibilul sa loveasca in bloggeri, ci recunosc meritele acestei comunitati si au curajul sa dea si exemple. Uite ce a scris astazi Dan Boicea:

O campanie în premieră, “O carte pentru fiecare copil”, promovată exclusiv din blog în blog. Fără anunÅ£uri pe stâlpi electrici sau în holurile facultăţilor. Un tur de forţă care arată că această nouă formă de comunicare este mai mult decât un jurnal personal publicat pe internet. Blogul a devenit instrument de coeziune socială ÅŸi propagare a unui entuziasm care contrazice utopia.

Ei, nu vi se pare ca e altceva fata de articolele pe care le scriu, despre blogging, toti “analfabetii in ale internetului” (mai ales cei de pe la Gandul)? Mie asa mi se pare.

PS: desi am zis ca nu vorbesc despre campanie, simt nevoia sa mai adaug ceva. Nu stiu exact ce se intelege din articol in ceea ce priveste meritul campaniei asa ca vreau sa clarific aspectul. Eu sunt fondatorul si coordonatorul proiectului bookblog.ro dar ceea ce se intampla acolo (inclusiv campania “O carte pt fiecare copil”) este meritul TUTUROR MEMBRILOR ECHIPEI. Toti cei implicati au adus ceva in plus, fiecare a avut contributia lui. Daca unul dintre ei nu se implica, este foarte posibil ca rezultatele sa fi fost cu totul altele.

Din echipa bookblog la campanie au participat: Jen, Raluca, Dana, Ioana, Cristina si Anca (participand si ea la conferintele de planificare a campaniei) (ce misto a sunat asta :D)

PSS: si nu am 22, am 23 de ani :p (dar nu e o chestie esentiala)

Tagged

§ 0 Responses to Blogging vs jurnalism"

 • Foarte bine! Era si injust sa se mai spuna acum ceva rau despre bloguri. Eu, sincer, nu ma asteptam la un astfel de succes din partea Bookblog, dar e foarte bine ca m-am inselat. :-) Blogul nu-i ca ziarul, blogul nu-i ca Gandul!! :-)

 • adela says:

  Am vazut aseara la stiri o alta intamplare pornita de la blog, bataia cu perne din New York, despre care ne povestea Vivi.
  Succesul apar cand exista implicare si atat pe bookblog cat si aici se simte din fiecare litera. Reactia celor de la orfelinat care a fost?

 • Ionut Ciurea says:

  andrei, m-am miscat greu si nu am apucat sa dau si eu cateva carti in campania ta. a fost o perioada ciudata pt mine (ultimele saptamani). visez eu sau va fi o noua zi in campanie?

 • Andrei Rosca says:

  Campania asta s-a terminat, Ionut. Au fost 2 zile de colectare. Dar a inceput in Iasi si va incepe in Timisoara :)

 • Ionut Ciurea says:

  ah, maybe next time :(

 • Andrei Rosca says:

  Adela: reactia directorilor o poti citi in articol. Copii s-au bucurat dar din pacate nu prea am putut sta cu ei mai mult.

 • de_ce says:

  cand incepe in timisoara? nu sunt foarte la curent cu subiectul

 • Andrei Rosca says:

  Urmareste pe bookblog de_ce.

  Intra acolo si da-i un search cu motorul de cautare de pe blog la “Timisoara” si sigur gasesti.

 • trump says:

  in curand blogerii o sa scrie despre ce se intampla in ziarele tiparite, iar in ziare o sa se scrie doar despre bloguri

  e fascinatia fructului interzis, blogerii tanjesc dupa foaia tiparita si ziaristii dupa libertatea de expresie si de stil

 • Mihai says:

  @trump
  Acest lucru se intampla deja. In tot mai multe ziare incep sa fie mentionate diferite bloguri. Unele bloguri sunt atacate, vezi cazu gramos, iar altele sunt laudate, ca bookblog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *