AxA Consulting

December 12th, 2006

Cristia (Maksutovici) ma intreaba daca am mai invatat ceva nou de la ea. Ii raspund: “Evident!” :) De fapt, daca n-ar fi fost pe lista de speakeri nici nu as fi participat la seminariile de HR. Am invatat destule lucruri noi astazi dar am sa le mentionez aici doar pe cele care cred ca imi vor fi de un real ajutor in ceea ce fac. So:

team buildingul poate atinge eficienta maxima doar daca este facut intr-un moment in care nevoile de baza ale membrilor echipei sunt satisfacute. Nu poti sa duci in team building oameni carora nu le-ai dat salariul de trei luni sau persoane pe care le tratezi ca pe animale
– stiam ca daca “mimezi” un comportament, sau iti repeti ca esti intr-un anumit fel, la un moment dat te vei transforma in ceea ce mimezi. Era testata pe mine de “n” ori. Dar nu stiam ca asta se poate face in 21 de zile. Mi se pare aproape incredibil, dar motivant :)
– am realizat astazi (cu ajutorul Cristiei) ca desi intentia unui om poate sa fie una foarte buna, e posibil ca din punct de vedere al comportamentului persoana respectiva sa mai dea pe langa. Comportamentul unui om nu are neaparat legatura cu intentia sa.

– desi rezolva multe, team buildingul nu poate rezolva probleme de management defectuos; inainte sa te apuci sa dai banii pe team building-uri ar fi bine sa te asiguri ca problema nu este defapt una care tine de conducerea firmei

Si as vrea sa mai amintesc o ultima idee, in care credeam si inainte de seminarii, dar m-am bucurat ca mi-a fost confirmata de cineva cu mult mai multa experienta: tot ceea ce tine de motivarea echipei este responsabilitatea managerului; stiu ca sunt cativa manageri maricei care imi citesc blogul si ii rog, SI pe calea asta, sa fie decenti si sa nu mai paseze responsabilitatea celor de la HR, marketing, secretarei sau femeii de serviciu. E a voastra! Live with it!

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *